Risteilyt ja risteilytarjoukset

Risteilyitä on mahdollista saada erinomaiseen hintaan! Mm. MatkaPojat, Ikaalisten matkatoimisto ja Eckerö Line tarjoavat risteilyitä edullisesti. Vaikka varustamot eivät yleensä itse äkkilähtöjä tarjoa, löytyy äkkilähtöristeilyitä Matkapoikien ja Ikaalisten matkatoimiston valikoimista. Kuumat.com tarjoaa linkit kaikkiin risteilytarjouksia tarjoaviin matkatoimistoihin alla. Vertaile eri palveluja ja valitse itsellesi sopivin.

Rentoa nautiskelua risteilyllä

Kiirettömälle matkailijalle risteily merellä on oivallinen vaihtoehto viikonloppureissulle tai pidemmällekin lomalle. Suomalaisille tunnettujen risteilykohteiden, kuten Tukholman, Ahvenanmaan ja Tallinnan lisäksi risteilyjä tehdään nykyisin myös useisiin muihin Euroopan maihin. Halutessaan voi varata myös pidemmän reitin vaikka pitkin Norjan rannikkoa aina Karibialle saakka. Kaikki riippuu tietysti budjetista ja siitä, kuinka paljon aikaa risteilylle on varattuna.

Risteilytyypit

Risteilyjä on joka lähtöön, ja risteilyn pituus riippuu yleensä kohteen etäisyydestä lähtösatamaan. Lyhimmät risteilyt ovat muutaman tunnin mittaisia risteilyjä paikallisessa saaristossa tai vesistössä. Joissain tapauksissa merimatkojen ollessa suhteellisen lyhyitä esimerkiksi Tallinnaan voi matkustaa nopealla katamaraanilla vain parissa tunnissa. Päiväristeilyjä järjestetään myös esimerkiksi Turusta Maarianhaminaan.Hieman pidempi risteilytyyppi on puolestaan risteily, jossa meno- ja paluusuuntaan vietetään ilta ja yö laivalla, saapuen aamulla kohteeseen, jossa on mahdollisuus tutustua ja shoppailla kohdekaupungissa. Suomalaisten suosimia päivä kohteessa -risteilykohteita ovat etenkin Tukholma ja Tallinna, joihin järjestetään risteilyjä päivittäin ympäri vuoden.Kauemmas yli Suomenlahden lähdettäessä voi halutessaan meriteitse matkata myös Latviaan, Liettuaan, Saksaan, Puolaan tai Tanskaan. Näihin kohteisiin matkustaminen kestää noin vuorokauden, ja risteilyyn voi sisällyttää myös päiviä kohdemaassa.Elämysristeilyt puolestaan kattavat reitit Suomenlahtea kauemmas valtamerille. Atlantin rannikolla sijaitsevaan naapurimaahamme Norjaan voi saada uuden näkökulman varaamalla Norjan rannikkoa pitkin seilailevan Hurtigruten-risteilyn. Risteilyn pituuden ja pysähdyspaikat voi valita itse. Vielä pidemmälle maailman merille mieliville vaihtoehtoja riittää yhtä paljon kuin kukkaro sallii. Suosittuja elämysristeilykohteita ovat esimerkiksi Karibia ja Arabiemiraatit.

Mitä ottaa huomioon risteilyä varatessa

Useimmiten pidemmillä risteilyillä hintaan sisältyy majoitus valitussa hyttiluokassa sekä täysylläpito, eli ruokailut ja ruokajuomat tietyin rajoituksin. Risteilyn hinta voi myös sisältää joitakin aktiviteetteja. Ensikertalaisena risteilyllä kannattaa varautua siihen, että merimatkaan voi joutua totuttelemaan etenkin aallokkoisemmilla vesillä, joten esimerkiksi matkapahoinvointitabletit voivat tulla tarpeeseen.Risteilyn kohdemaista riippuen on hyvä huolehtia tarpeellisten matka-asiakirjojen voimassaolosta. Euroopassa ja Pohjoismaissa passi ja henkilökortti riittävät, mutta kauemmas matkustettaessa tulee viisumien olla kunnossa.Kannattaa varata matkalle myös riittävästi rahaa nautiskella laivan tarjoamista palveluista. Risteilyalukset ovat kuin merten päällä liikkuvia pikkukaupunkeja tai kauppakeskuksia, joissa voi olla esimerkiksi kauneushoitola- tai kylpyläpalveluja, kauppoja, ravintoloita ja yökerhoja. Myös maissa tehtävät matkat täytyy yleensä maksaa erikseen.