Äkkilähdöt

Kauttamme saa pian vertailtua kaikki Suomesta lähtevät äkkilähdöt, mutta siihen asti voitte löytää unelmienne matkan allaolevia linkkejä hyödyntäen!

Äkkilähdöt Helsinki – Malaga (13.7.2024)

TUIn äkkilähdöt

TUI tarjoaa äkkilähdöt aina edulliseen hintaan. Joskus voit säästää jopa 50% tai enemmän matkan hinnasta. Klikkaa heti TUIn sivuille ja etsi äkkilähdöt!

Aurinkomatojen ihanat äkkilähdöt

Aurinkomatkat tarjoavat ihania lomia kaveriporukoille, perheille ja pareille! Klikkaa Aurinkomatkojen sivuille ja varaa äkkilähtö!

Tjä-Tjä-Tjä-Tjäreborg!

Tjäreborg tarjoaa kohtuuhintaisia lomia välimeren äärelle ja kauemmas! Katso kaikki Tjäreborgin äkkilähdöt alta!

Äkkilähdöt a’la Apollo

Apollo tarjoaa äkkilähtöjä omatoimisempaan matkailuun ja aikuiseen makuun. Klikkaa Apollon sivuille ja löydä ihanimmat äkkilähdöt!

Napsu vertaa äkkilähdöt puolestasi

Napsun kautta voit kätevästi löytää kaikki tulevat äkkilähdöt, hotellit ja niiden hinnat. Klikkaa Napsun sivuille ja löydä unelmiesi pakettimatka!

Äkkilähdöillä jännitystä matkailuun

Äkkilähdöt ovat mainio valinta etenkin rohkeille ja spontaaneille matkailijoille, joille matkakohteen sijainti tai majoitus eivät tuota suurempaa närästystä. Äkkilähtöjen etuna on usein nopea lähtöaika, ja tämä voi olla ihanteellinen ratkaisu esimerkiksi viime hetken lomasuunnitelmia tehtäessä. Aikaa suunnitteluun ei kuitenkaan yleensä juurikaan jää, joten äkkilähtöä varaavalla on oltava aimo annos pelisilmää ja jonkin verran huumorintajua odottamattomien yllätysten varalle.

Nopea lähtö vailla ennakko-odotuksia

Viime hetken tarjouksiin tarttuva voi varautua nopeaan nousuun, joka voi tapahtua peräti samana iltana tai seuraavana päivänä. Parhaassa tapauksessa äkkilähdön varaaja saa napattua itselleen edullisen pakettitarjouksen, johon sisältyy laadukas majoitus. Mahdollisuuksia on monia, ja monet suosittelevatkin äkkilähtöjen kohdalla valitsemaan määrittelemättömän majoituksen. Suurin riski tässä on tietysti perillä odottava majoitus, sillä aina ei voi olla varma siitä, vastaako tarjouksen sisältämä majapaikka omia kriteereitä ja odotuksia. Siksi äkkilähtöä varattaessa kannattaakin pitää avoin mieli ja varautua yllätyksiin.

Uusia suosikkeja äkkilähdöillä

Yksi äkkilähtöjen hauskimpia puolia on tietysti niiden spontaani luonne. Ennalta tuntematon uusi lomakohde voi olla houkuttelevampi, kun sinne löytää tarpeeksi edullisen tarjouksen äkkilähdöllä. Spontaani seikkailu voikin näin ollen tuoda mukanaan uuden suosikin, jota ei välttämättä olisi tullut harkinneeksi ilman vastaavaa tarjousta. Nopea matkaan lähtö voi toisaalta tehdä myös tutusta kohteesta jännittävämmän, sillä nopea varaus tuo toiminnan pyörteissä mukanaan miellyttävän adrenaliiniryöpyn.

Ilmaston merkitys äkkilähdöille

Äkkilähtöjen määrä riippuu hyvin pitkälti suomalaisen lomasesongin säistä. Esimerkiksi kesäsää vaikuttaa äkkilähtöjen määrään, sillä hyvän sään sattuessa suomalaiset pysyvät mieluummin kotimaassa. Tämä puolestaan aiheuttaa sen, ettei matkatoimistojen kannata tarjota suurta määrää äkkilähtöjä suosittuihin lomakohteisiin, sillä äkkilähdöt ovat matkatoimistojen myymiä viimeisiä paikkoja pakettimatkoille.

Hellekesää harva kuitenkaan osaa tarkkaan etukäteen ennustaa, joten lomasuunnitelmia ja matkavarauksia tehdään ennakkoon säistä huolimatta. Valinnanvaraa äkkilähtöjä varaavalla ei myöskään ole samalla tavalla kuin hyvissä ajoin suunnitelluissa matkoissa. Unelmiensa lomakohteesta haaveileva matkailija ei välttämättä hyödy äkkilähdöistä samalla lailla kuin kohteen suhteen kursailemattomampi lomalainen. Tarjoukset äkkilähdöistä liittyvät useimmiten suosituimpiin pakettimatkalomakohteisiin, joten tämä tietää hyviä uutisia aurinkolomailijoille!