Äkkilähdöt

Äkkilähtö on nimensä mukaisesti matka, joka varataan nopealla aikataululla – jopa päivää ennen matkustamista. Monet matkatoimistot tarjoavat ylijäämävaraukset alehintaan 1-5 viikkoa ennen matkan alkua, jos matkaa ei ole myyty loppuun. Äkkilähtö onkin oiva tapa päästä matkustamaan murto-osalla normaalihinnasta.

Me Kuumat.comin toimituksessa suosittelemme tutustumaan ainakin seuraavien matkatoimistojen huippuedullisiin äkkilähtöihin:

Äkkilähtö maailmalle

Mikä ihmeen äkkilähtö?

Matkatoimistot tarjoavat äkkilähtöjä kohteisiin joihin on jäänyt paikkoja vapaaksi. Äkkilähdöt tulevat myyntiin erikoishintaan muutamaa päivää tai jopa kuukautta aikaisemmin. Parhaat ja halvimmat äkkilähdöt menevät kuitenkin minuuteissa, jopa sekunneissa. Selaimen väsymätön päivitys/reload äkkilähtösivulla on lopulta palkitsevaa. Äkkilähdöillä ja viime hetken lähdöillä voit saada huomattavasti edullisemman matkan.

Äkkilähdöillä jännitystä matkailuun

Äkkilähdöt ovat mainio valinta etenkin rohkeille ja spontaaneille matkailijoille, joille matkakohteen sijainti tai majoitus eivät tuota suurempaa närästystä. Äkkilähtöjen etuna on usein nopea lähtöaika, ja tämä voi olla ihanteellinen ratkaisu esimerkiksi viime hetken lomasuunnitelmia tehtäessä. Aikaa suunnitteluun ei kuitenkaan yleensä juurikaan jää, joten äkkilähtöä varaavalla on oltava aimo annos pelisilmää ja jonkin verran huumorintajua odottamattomien yllätysten varalle.

Nopea lähtö vailla ennakko-odotuksia

Viime hetken tarjouksiin tarttuva voi varautua nopeaan nousuun, joka voi tapahtua peräti samana iltana tai seuraavana päivänä. Parhaassa tapauksessa äkkilähdön varaaja saa napattua itselleen edullisen pakettitarjouksen, johon sisältyy laadukas majoitus. Mahdollisuuksia on monia, ja monet suosittelevatkin äkkilähtöjen kohdalla valitsemaan määrittelemättömän majoituksen. Suurin riski tässä on tietysti perillä odottava majoitus, sillä aina ei voi olla varma siitä, vastaako tarjouksen sisältämä majapaikka omia kriteereitä ja odotuksia. Siksi äkkilähtöä varattaessa kannattaakin pitää avoin mieli ja varautua yllätyksiin.

Uusia suosikkeja äkkilähdöillä

Yksi äkkilähtöjen hauskimpia puolia on tietysti niiden spontaani luonne. Ennalta tuntematon uusi lomakohde voi olla houkuttelevampi, kun sinne löytää tarpeeksi edullisen tarjouksen äkkilähdöllä. Spontaani seikkailu voikin näin ollen tuoda mukanaan uuden suosikin, jota ei välttämättä olisi tullut harkinneeksi ilman vastaavaa tarjousta. Nopea matkaan lähtö voi toisaalta tehdä myös tutusta kohteesta jännittävämmän, sillä nopea varaus tuo toiminnan pyörteissä mukanaan miellyttävän adrenaliiniryöpyn.

 

Myös tarjousmatkat kannattaa hyödyntää

Monet matkanjärjestäjät antavat matkoja myös alennushintaan – vaikka kyseessä ei suoranaisesti olisikaan äkkilähtö. Kannattaa siis myös tutustua matkatoimistojen alennusmyynteihin ja sijoittaa entistä edullisempaan unelmalomaan!

Apollomatkojen tarjoukset
Matkavekka tarjoukset

MatkaPojat tarjoukset
Supersaver tarjoukset
Top10Matkatarjoukset tarjoukset
STS Alppimatkat tarjoukset
Ikaalisten matkatoimisto tarjoukset
Kylpylöiden tarjoukset

Viron äkkilähdöt:

»»» Matkapunktin äkkilähdöt (Viro)
»»» Wrisin äkkilähdöt (Viro)
»»» Travibest äkkilähdöt (Viro)
»»» Pärnu Reisiburoon äkkilähdöt (Viro)
»»» Estarvelin äkkilähdöt (Viro)
»»» Lastminuten äkkilähdöt (Viro)

Ruotsin äkkilähdöt:
»»» Solresorin äkkilähdöt (Ruotsi)
»»» Apollon äkkilähdöt (Ruotsi)
»»» Vingin äkkilähdöt (Ruotsi)
»»» Deturin äkkilähdöt (Ruotsi)
»»» Fritidsresorin äkkilähdöt (Ruotsi)
»»» Reseguiden äkkilähdöt

Saksan äkkilähdöt:
»»» Lastminute.de (Saksa)
»»» Ltur:n äkkilähdöt (Saksa)
»»» Nix Wie:n äkkilähdöt (Saksa)
»»» ThomasCook:n äkkilähdöt (Saksa)

Autovuokraus
Discover autovuokraus
RentalCars autot
Holiday Cars autot
AutoEurope autot
Autohaku

Äkkilähdöt Espanjaan, Turkkiin, Thaimaahan, Kreikkaan, Italiaan, Bulgariaan, Tunisiaan, Intiaan…

 

Äkkilähdöt ja lomasesongit

Äkkilähtöjen määrä riippuu hyvin pitkälti suomalaisen lomasesongin säistä. Esimerkiksi kesäsää vaikuttaa äkkilähtöjen määrään, sillä hyvän sään sattuessa suomalaiset pysyvät mieluummin kotimaassa. Tämä puolestaan aiheuttaa sen, ettei matkatoimistojen kannata tarjota suurta määrää äkkilähtöjä suosittuihin lomakohteisiin, sillä äkkilähdöt ovat matkatoimistojen myymiä viimeisiä paikkoja pakettimatkoille.

Hellekesää harva kuitenkaan osaa tarkkaan etukäteen ennustaa, joten lomasuunnitelmia ja matkavarauksia tehdään ennakkoon säistä huolimatta. Valinnanvaraa äkkilähtöjä varaavalla ei myöskään ole samalla tavalla kuin hyvissä ajoin suunnitelluissa matkoissa. Unelmiensa lomakohteesta haaveileva matkailija ei välttämättä hyödy äkkilähdöistä samalla lailla kuin kohteen suhteen kursailemattomampi lomalainen. Tarjoukset äkkilähdöistä liittyvät useimmiten suosituimpiin pakettimatkalomakohteisiin, joten tämä tietää hyviä uutisia aurinkolomailijoille!